Hopp til innhold

noen

Aktiviteter

VINTER

Vikingsillju ligger nært til alpinbakkene og har tråkkede skispor for turski rett utenfor døra. Snøscooterløpa starter i umiddelbar nærhet. Vintersesongen starter i desember og strekker seg ut april.

Ønsker man en avveksling til aktiviteter i bakkene eller løypene, kan man ta en tur på fjellet for isfiske eller en tur på sjøen for å hente råvarer til dagens middag.

bilde

SOMMER

Alpinbakken som ligger et steinkast unna åpnet sommeren 2016 klatrepark med 5 løyper med forskjellig vanskelighetsgrad, se Altaski.no for mer info. De tyske feriegjestene vi har hatt besøk av sommeren 2007 har benyttet seg av det allsidige sommerprodektet Alta og regionen byr på. Etter å ha innlosjert seg på Vikingsillju for en ukes opphold har de tatt dagsutflukter til Nordkapp, verdens nordligste by Hammerfest og til Sapmi – Karasjok og/eller Kautokeino.

De har besøkt Alta Museum og sett helleristningene som står på UNESCOs verdensarvliste.
Noen har leid en fiskeguide og fått tilgang til noen av Europas mest attraktive fiskemuligheter, eller leid båt med skipper og kommet til de store havfiskeområdene en times gange fra Alta havn.

HØST

Fargene i naturen så langt nord er en opplevelse i seg selv. Mange tilreisende tilbringer dagene på vandring i naturen, tenner bål og tilbereder lokale råvarer som de enten har høstet selv eller tatt med kokkens turpakke.

Høsten er jo også forbundet med høsting av multebær, blåbær og tyttebær.
Kantarell og blek piggsopp vokser også i store mengder rett utenfor døren.
Det er også mulighet for rypejakt – på egen hånd eller med hund og en av våre lokalkjente jaktguider. Vi har også tilgang til egen leirduebane.

Det er også mange som velger en fisketur på sjø, i en av elvene eller på fjellvann som en adspredelse på høsten.

 

Share on Facebook