Et sted for opplevelser

  • Vi kan tilby topp moderne fasiliteter for kurs og konferanse, inkludert egen kokk og overnatting.

    Vi har en unik beliggenhet på toppen av Nikkihumpen i Rafsbotn, med en nydelig utsikt inn mot Alta.

    Vi ligger 20 min. unna Alta Lufthavn og 2 timer og 20 min unna Oslo Lufthavn Gardermoen. Dermed kan vi konkurrere med hvilken som helst destinasjon i Norge i forhold til reisetid.

Været akkurat nå!

Alta °C
  19.08.2017 Wetter Ostsee
Aktiviteter

 

 

VINTER


Vikingsillju ligger nært til alpinbakkene og har tråkkede skispor for turski rett utenfor døra. Snøscooterløpa starter i umiddelbar nærhet. Vintersesongen starter i desember og strekker seg ut april.
Ønsker man en avveksling til aktiviteter i bakkene eller løypene, kan man ta en tur på fjellet for isfiske eller en tur på sjøen for å hente råvarer til dagens middag.

SOMMER


De tyske feriegjestene vi har hatt besøk av sommeren 2007 har benyttet seg av det allsidige sommerprodektet Alta og regionen byr på. Etter å ha innlosjert seg på Vikingsillju for en ukes opphold har de tatt dagsutflukter til Nordkapp, verdens nordligste by Hammerfest og til Sapmi – Karasjok og/eller Kautokeino.

De har besøkt Alta Museum og sett helleristningene som står på UNESCOs verdensarvliste.
Noen har leid en fiskeguide og fått tilgang til noen av Europas mest attraktive fiskemuligheter, eller leid båt med skipper og kommet til de store havfiskeområdene en times gange fra Alta havn.

HØST


Fargene i naturen så langt nord er en opplevelse i seg selv. Mange tilreisende tilbringer dagene på vandring i naturen, tenner bål og tilbereder lokale råvarer som de enten har høstet selv eller tatt med kokkens turpakke.

Høsten er jo også forbundet med høsting av multebær, blåbær og tyttebær.
Kantarell og blek piggsopp vokser også i store mengder rett utenfor døren.
Det er også mulighet for rypejakt – på egen hånd eller med hund og en av våre lokalkjente jaktguider. Vi har også tilgang til egen leirduebane.

Det er også mange som velger en fisketur på sjø, i en av elvene eller på fjellvann som en adspredelse på høsten.